fredag 14 mars 2014

Den brusande bäcken


Ibland när man hör församlingar be i anden, dvs. fritt tungomålstalande, kan de låta som en flod eller älv som rinner förbi. Senast jag hörde det var när Kenneth Copelands församling bad i direktsändning för påven Franciskus, som dessförinnan sänt en videohälsning där han bad dem om förbön ! Det var en flod av ekumenik.

Men det lilla böneordet vi använder i meditationen kan vara som en lite brusande bäck inom oss. Fast vi distraheras av annat under dagen och måste fokusera på olika saker som slukar vår tid, kan vi vara medvetna om denna lilla brusande bäck som ordet är inom oss.

Denna lilla bäck brusar endast om vi dagligen praktiserar den. Om vi aldrig ber kommer vi inte att höra den. Det är det dagliga upprepandet av att ge sig till ordet som låter bäcker småningom höras utan att vi ens gör något. Då kan vi tala om en ny nivå för "be ständigt" som Paulus talade om.

John Main sa: "Säg först ordet under meditationsstunderna. Sedan kommer ordet självt att ljuda inom dig på andra tider under dagen."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar